maanantai 15. heinäkuuta 2013

Tatku / Arvo Ylpön koulu


Arvo Ylpön koulun kulttuurikasvatusohjelmapilotti syksyllä 2013



Akaan kaupungin kulttuuri ja sivistyspalvelut ovat mukana Kulttuurikeskus Pii Poon koordinoimassa TATKU- taiteesta työtä ja kulttuurista hyvinvointia –hankkeessa, jonka osana toteutetaan kulttuurikasvatusohjelmapilotti Arvo Ylpön koulussa syksyllä 2013. Pilotin suunnittelu käynnistyi ke 13.3., jolloin pidettiin ensimmäinen palaveri yhdessä Pii Poon ja koulun asiantuntijoiden kanssa.

Pilotin tavoitteena on löytää monistettavia tapoja toteuttaa kulttuurikasvatusta osana akaalaisten lasten koulupäivää. Kulttuurikasvatusohjelmapilotti suunnataan kaikille Arvo Ylpön koulun esi-6.luokkalaisille sekä heidän opettajilleen. Työpajakokonaisuudet yhdistävät eri taiteenlajeihin perustuvia menetelmiä sekä oppiaineiden opetussisältöjä. Pilotin aikana kerätään opettajien ja oppilaiden kokemuksia ja palautteita toiminnasta ja ideoidaan mahdollisia tapoja jatkaa kulttuurikasvatusohjelman toteuttamista Akaan kaupungin kouluissa tulevaisuudessa.

Kulttuurikasvatusohjelmapilotti tuo taiteen ja kulttuurin osaksi alakoululaisten arkea syksyllä 2013.  Pilotin työpajoissa tutustutaan draamamenetelmiin, sirkukseen, tanssiin, musiikkiin, animaatioon, kuvataiteeseen, museoon ja sanataiteeseen uusista näkökulmista ja tietenkin itse tehden! Ohjelman osana tarjotaan kulttuurikasvatuksen teemoitettuja koulutuksia Akaan koulujen opettajille.

Jokainen esi.-6-luokka saa yhteensä kolmen tunnin (120 minuuttia) mittaisen kulttuurikasvatuskokonaisuuden, joka yhdistää taidekasvatuksen menetelmiä ja opetussuunnitelman aihepiirejä ja tavoitteita. Työpajojen ohjaamisesta vastaavat taidekasvatuksen ammattilaiset. Työpajojen sisällöt on suunniteltu yhteistyössä eri asiantuntijoiden kanssa (mm. Akaan kirjasto, Veturimuseo, Mediakasvatuskeskus Metka, Pii Poo sekä koulun opettajat).


Tiistaina 14.5. klo 15-18 Arvo Ylpön koulun opettajat saivat esimakua tulevasta, kun he tutustuivat sirkuksen ja draaman maailmoihin, heitä varta vasten räätälöidyssä veso-iltapäivässä. Tässä tilaisuudesta etukäteen lähetety tiedote.

 


Toiminnallinen veso-iltapäivä Arvo Ylpön koululla
ti 14.5.2013
klo 15-18
Tatku –hanke käynnistyy toden teolla Arvo Ylpön koululla tiistaina 14.5. Opettajat pääsevät tutustumaan sosiaalisen sirkuksen ja soveltavan teatterin työkaluihin ja välineisiin yhdessä kokeillen. Toiminnallinen iltapäivä hauskuuttaa ja tarjoaa kokemuksia. Pääpaino on yhdessä tekemisessä ja kaikki harjoitteet on suunniteltu niin, että ne ovat sovellettavissa kouluympäristöön. 
Iltapäivän ohjaajina toimivat Kaisa Hietaniemi ja Riku Laakkonen kulttuurikeskus Pii Poosta.  Toimintapaikkana on koulun liikuntasali. Varatkaa mukaan vaatteet, joissa on hyvä liikkua ja juomapullo. 

Aikataulu:         klo 15-17 toiminnallinen osio
                          klo 17-18 keskustelua ja pohdintaa kahvikupin ääressä

Ja muutama kuva toiminnasta.






Tiistaina 21.5. kävimme vielä suunnitteluryhmän kanssa läpi syksyn -13 sisältöjä ja toiveita ja viikolla 35 Tatku jatkuu Arvo Ylpön koululla.




Lisätietoja
Riku Laakkonen                                Pilvi Kuitu                                         Jaana Kari                             Visa-Matti Vuoristo
040 5533 551                                       0400 433 722                           040 335 3419                   040 335 3340
riku.laakkonen(at)lastenpiipoo.fi        pilvi.kuitu(at)lastenpiipoo.fi               jaana.kari(at)akaa.fi                visa-matti.vuoristo(at)akaa.fi
TATKU-hanke koordinaattori             toiminnanjohtaja                              kulttuurikoordinaattori                rehtori
Kulttuurikeskus Pii Poo                    Kulttuurikeskus Pii Poo                    Akaan kaupunki                   Arvo Ylpön koulu
                                                         



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti