torstai 1. elokuuta 2013

Tatku / Koukkuniemen henkilökunnan koulutusta

Viikolla 24 alkoi Koukkuniemessä tulevan Jukola-Impivaaran henkilökunnan yhteisöteatterikoulutus. Rekrytointi oli kesäkuussa vielä kesken, mutta osa (noin 30 henkilöä) oli jo saatu valittua.

Koulutuksen tarkoituksena on ryhmäyttää työntekijöitä, esitellä ja tehdä tutuksi yhteisöteatterillisia harjoitteita sekä kerätä materiaalia tulevaa esitystä varten.

Koulutuspäivän kulku oli seuraavanlainen:

Alkulämmittely

harjoitteina oli mm. peukunnappaus, nimi ja liike sekä elämäntarina minuutissa

Teemaharjoitteita  

nelikenttäharjoite   Tämä harjoite sisältää neljä fläppiä ja joka fläpillä yksi otsikko. Otsikot olivat: Taivas, Helvetti, Ilot ja Haasteet. Taivas- ja Helvetti-fläpeille kerätään fantasiatason ajatuksia ja ideoita. Meillä aiheena oli tulevaisuuden Jukola-Impivaara. Millainen se olisi ollessaan  paras mahdollinen, entä pahin mahdollinen.

Ilot- ja Haasteet-fläpeille kerättiin ranskalaisin viivoin tietoa tämän hetkisestä työstä. Mikä toimii ja tuottaa iloa. Entä mikä on haastavaa?

Näin kerättyä tietoa sitten työstettiin toiminnallisesti mm. patsaskuvina.

Aiemmassa Koukkuniemi blogissa jäi kertomatta tärkeä yhteistyökumppani! Tutkija Jari Pirhonen, joka tekee väitöskirjaa Tampereen yliopiston terveystieteiden yksikköön gerontologian alalla. Hän on kanssakulkija tässä Koukkuniemi osiossa ja on luvannut jotain myös tähän blogiin kirjoittaa.

Takaisin henkilökunnan koulutukseen.

Nelikenttätehtävän jälkeen tutustuimme osallistujien lapsuuden turvapaikkoihin siten, että kukin sai muovailla pienryhmissä muista osallistujista oman turvapaikkansa, johon sitten itse asettui. Näistä turvapaikoista oli myös lupa "huudella" erilaisia asioita.

Rakensimme myös erilaisia äänimaisemia ja puhekuoroja.

Osallistujat olivat innolla mukana ja tästä on hyvä nyt elokuussa jatkaa.

Vielä muutama turvapaikkakuva.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti