keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Sadutusta Tatku-hankeen tienoilta




Olemme tehneet sadutusta Jukola-Impivaaran tulevien työntekijöiden kanssa.
Sadutus on menetelmä, jolla kerätään kirjoittaen sanasta sanaan kertojan satu tai tarina. Aihesadutuksessa annetaan aihe, jonka pohjalta kerrotaan tarinaa.

Tässä aihesadutuksen satoa. Tarinat käsittelee pelkoja ja kauhukuvia tai unelmia Jukola-Impivaarasta.

Toivotaan, että kauhukuvat eivät toteudu ja unelmien Jukola-Impivaara syntyisi sekä työntekijöille että asukkaille.

syyssadutuksin
Reeta

Hmm… Kaikkein kauheinta olisi jos asiakkaat suhtautuisivat kaikkeen mahdollisimman negatiivisesti ja jopa aggressiivisesti huolimatta siitä kuinka ystävällinen ja empaattinen itse olisin. Myös jo heti alusta saakka riitaisa työyhteisö olisi kauheaa. Hmm.. tunne siitä, että ei itse omana persoonakaan olisi ollenkaan hyväksytty ja arvostettu työntekijä tekisi tilanteesta jo sietämättömän.
Kati 23.9.2013


Suurin asia jota pelkään uudessa Impivaarassa on, että sinne muuttavat ihmiset eivät kokisi paikkaa kodikseen.  Koti kuuluu olla turvallinen, jossa pystyy elämään omannäköistä elämää. Silloin me olemme epäonnistuneita. No pistä vielä, että ihmisen pitää myös itse tulla puoliväliin vastaan tehdä itselleen koti.
Pekka 23.9.2013


Minä luulen ja pelkään, että Impivaara on täynnä pieniä kuppikuntia ja päivät menevät kinastellessa miten tätä työtä tehdään. Työpaikan ilmapiiri on hajota ja hallitse. Esimies on aivan kamala. Jos jotakin toivoo, hän tekee kaikki päinvastoin. Lisäksi toiveet toimivasta talosta osoittautuvat valheeksi. Kaikki on halvalla saatu ja rikkoutuvat ensimmäisellä käyttökerralla.
Anonyymi 23.9.2013

Unelma uudesta työpaikasta
Siellä tulee uusia työkavereita, joiden kanssa alamme kehittää uutta, toimivaa yksikköä. Siellä tutustumme ja opimme käyttämään uutta teknologiaa. Jokainen työntekijä saa olla oma itsensä ja tuoda omat mielipiteensä julki. Jokainen asukas saa kertoa mielipiteensä ja hoitohenkilökunta toimii sen mukaisesti. Loppu.
Anonyymi 24.9.2013

Unelma työpaikka
Pienempi työyhteisö, ”potilas”  vaihtuu asukkaaksi, enemmän aikaa asukkaalle –>rauha! Henkilökunta puhaltaa yhteen hiileen.
Anonyymi 24.9.2013

Pelkoja tulevasta työpaikasta
Ilkeä työkaveri, liika aikataulutus, ”huono keittäjä” ilmottautuu aina keittiötyöhön.
Anonyymi 24.9.2013

Unelmien työpaikka. Se olisi sellainen jossa voisin toteuttaa itseäni ja unelmiani. Työnteko sujuisi kuin tanssi, ongelmitta. Työkaverini olisivat reiluja sekä ahkeria. Työtilat olisivat siistit, sekä valoisat että tilavat. Asukkainen olisi mukavia ja nauravia mummoja. Semmoisessa työpaikassa olisi kiva työskennellä. –Kiitos!
Paavo 24.9.2013

Mä otan huonoimmillaan työpaikka Impivaara. Se voisi olla mm. pimeä, tylsä, kurjat työntekijät, kauhea pomo, huonot palkat. Ja vielä lisäksi ahdas t-paita ja puristavat kengät. Ruoka pohjaan palanutta, se, se vasta olisi tuskaisaa. Loppu, loppu ja loppu.
Marjut. 24.9.2013

Toivon, että Impivaarassa olisi hyvä ja toimiva työyhteisö, jossa jokainen saisi olla oma itsensä ja toteuttaa itseään. Toivon, että olisi aikaa pysähtyä kuuntelemaan asukasta ja ottamaan hänen toiveensa huomioon. Että kaikilla olisi hauskaa ja hyvä olla.
Anonyymi 24.9.2013

Minä pelkään, että Impivaarassa alkaa heti taistelu asemista ja työtehtävistä. Henkilökunta mitoitus on varmasti arvioitu liian pieneksi. Logistiikka ei pelaa ollenkaan. Työntekijät tuntevat palavansa loppuun vuodenvaihteeseen mennessä. Asukkaiden keskuudessa vallitsee pelko ja hämmennys. Loppu.
Anonyymi 24.9.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti